buitenland

EU benoemt gezant voor geloofsvrijheid

Door ANP - 06 mei 2016

VATICAANSTAD (ANP) – De Europese Unie heeft een Speciale Gezant aangesteld die als taak krijgt de vrijheid van religie en overtuiging buiten de EU te bevorderen. De 56-jarige Slowaak Ján Figeľ, voormalig EU-commissaris voor Onderwijs en Cultuur, is voor een jaar benoemd.

Dat maakte voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker vrijdag bekend in Vaticaanstad, waar hij aanwezig was bij de uitreiking van de Karelsprijs 2016 aan paus Franciscus.

,,De voortdurende vervolging van religieuze en etnische minderheden maken het beschermen en bevorderen van deze vrijheid binnen en buiten de EU essentieel’’, zei Juncker. Figeľ moet ervoor zorgen dat dit onderwerp scherper op het netvlies komt en de benodigde aandacht krijgt, aldus de commissievoorzitter.