buitenland

Frankrijk vormt crisisstaf na vliegramp

Door ANP - 19 mei 2016

PARIJS (ANP) – De Franse regering heeft na de verdwijning van het passagiersvliegtuig van EgyptAir een crisisstaf geformeerd. Op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs en de ambassade in Caïro zijn teams samengesteld om alle informatie over de verdwijning te verzamelen, zei minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault donderdag.

President Franois Hollande heeft telefonisch met zijn Egyptische ambtgenoot Abdel-Fattah el-Sisi gesproken. Ze hebben besloten tot nauwe samenwerking om de omstandigheden rond de verdwijning van het toestel zo snel mogelijk op te helderen. Frankrijk zet schepen en vliegtuigen in om te helpen zoeken.

Volgens bronnen bij het Egyptische ministerie voor Burgerluchtvaart is de Airbus A320 nergens geland en moet worden aangenomen dat het toestel is neergestort. Het verdween volgens EgyptAir rond 02.30 uur van de radar toen het op 11 kilometer hoogte boven de Middellandse Zee vloog, op 280 kilometer van de Egyptische kust. De Franse premier Manuel Valls heeft gezegd dat bij het zoeken naar de oorzaak niets wordt uitgesloten. Onder de 56 passagiers waren vijftien Fransen.