buitenland

Fujimori favoriet presidentsverkiezing Peru

Door ANP - 29 mei 2016

LIMA (ANP) – Opiniepeilers voorspellen dat de rechts-populistisch Keiko Fujimori volgende week zondag wordt gekozen als nieuwe president van Peru. De 40-jarige kandidate treedt dan in de voetsporen van haar vader Alberto Fujimori, die in de jaren negentig in het Zuid-Amerikaanse land aan de macht was maar er uiteindelijk wegens wandaden in de gevangenis belandde.

Volgens een poll van het onderzoeksbureau Ipsos, zondag gepubliceerd in de krant El Comercio, kan Keiko Fujimori momenteel rekenen op 45,9 procent van de stemmen. Ze staat daarmee duidelijk voor op haar rivaal Pedro Pablo Kuczynski. Deze 77-jarige voormalig econoom van de Wereldbank moet het voorlopig stellen met 40,6 procent. Met steun van de kiezers die nog twijfelen, komt Fujimori naar verwachting uit op 53 procent.

In de eerste ronde in april kreeg geen van de kandidaten voor het Peruaans presidentschap een meerderheid.