buitenland

Hackers belagen presidentscampagnes VS

Door ANP - 18 mei 2016

WASHINGTON (ANP/RTR) – De campagnemachinerie van Amerikaanse presidentskandidaten is aangevallen door hackers. Sommige aanvallen hadden het oogmerk andersgezinden in de wielen te rijden, andere om vertrouwelijke informatie te bemachtigen, liet het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten woensdag weten.

Niet alleen het campagneapparaat van enkele presidentskandidaten zelf, maar ook daarmee verbonden personen en organisaties zijn door hackers belaagd, zei James Clapper. Sommige aanvallers drongen volgens Clapper binnen in servers, anderen vervingen onwelgevallige webteksten door boodschappen van eigen hand. Hij verwacht dat de cyberaanvallen nog toenemen naarmate verkiezingsdag nadert.

Veel van de cyberaanvallen tijdens de campagnes in 2008 en 2012 werden toegeschreven aan Chinese hackers.