buitenland

Herverdeling migranten stokt

Door ANP - 18 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – De herverdeling van migranten die aankloppen in Griekenland en Italië over andere Europese landen stokt. Sinds half maart zijn er 355 personen herplaatst. Daarmee komt het totaal herplaatsingen op 1500, terwijl er een doelstelling lag om 20.000 migranten te hebben verdeeld over Europa.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Europese Commissie.

Europa sprak af ‘frontlanden’ Italië en Griekenland te helpen met de opvang van migranten. Na identificatie en het afnemen van vingerafdrukken worden de migranten naar andere Europese landen gebracht, waar hun asielaanvraag verder wordt behandeld.

Alleen in Griekenland zitten naar schatting al 46.000 migranten in afwachting van registratie. Brussel maant de EU-landen dan ook hun beloftes na te komen en vaart te maken met het opnemen van migranten.