buitenland

Hezbollah: soennieten doodden topman

Door ANP - 14 mei 2016

BEIROET (ANP/RTR) – De Libanese sjiitische beweging Hezbollah heeft soennitische extremisten in Syrië aangewezen als de daders die een topman van de militie van de beweging, Mustafa Badreddine, hebben gedood. Dat meldde de aan Hezbollah gelieerde tv-omroep al-Manar zaterdag in Beiroet.

De dood van Badreddine werd vrijdag gemeld. Hij zou door een explosie in Syrië om het leven zijn gekomen. Veel waarnemers dachten meteen aan een Israëlische luchtaanval, maar Hezbollah maakte dit maal Israël geen verwijten.

Zaterdag meldde al-Manar dat Badreddine door artillerievuur in de buurt van de luchthaven van Damascus is gedood. Hij is vrijdag begraven. Badreddine was sinds 2012 de commandant van de strijders van Hezbollah in Syrië.