buitenland

Hinder verwacht in België door betoging

Door ANP - 24 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – In Brussel maar ook elders in België wordt dinsdag hinder verwacht door een nationale betoging in de Belgische hoofdstad. Naar schatting komen 50.000 demonstranten protesteren in Brussel tegen het regeringsbeleid.

De autoriteiten in de Belgische hoofdstad waarschuwen voor flinke verkeershinder en raden iedereen die naar Brussel moet om niet met de auto te komen. Ook het openbaar vervoer in de stad zal naar verwachting ontregeld zijn.

Ook elders in het land wordt rekening gehouden met overlast. Onder meer omdat mensen het werk neerleggen om mee te doen aan de betoging, die door de vakbonden is georganiseerd. Zo doen veel bus- en tramchauffeurs van de Vlaamse vervoerder De Lijn mee.

Het treinverkeer rijdt naar verwachting normaal.

De betogers verzamelen zich vanaf 08.30 uur bij station Brussel-Noord. Rond 11 uur zal de stoet vertrekken in een mars door het centrum van de stad. Enkele tunnels zullen worden gesloten.