buitenland

Hoofdonderzoeker ontkent explosie EgyptAir

Door ANP - 24 mei 2016

CARO (ANP/RTR) – De chef van het Egyptische team dat de crash van het toestel van EgyptAir onderzoekt, ontkent berichten dat er aanwijzingen zijn voor een explosie aan boord. Eerder bracht volgens diverse media een onderzoeker het bericht de wereld in dat menselijke resten die zijn gevonden in het gebied waar het vliegtuig in de Middellandse Zee stortte, wezen op een ontploffing in het toestel.

De Airbus A320 was met 66 mensen aan boord onderweg van Parijs naar Caïro, toen het in de nacht van woensdag op donderdag van de radar verdween. De oorzaak is niet duidelijk.

De bewering dat er een explosie was aan boord van het rampvliegtuig is volgens Hesham Abdelhamid, hoofd van de forensisch onderzoekers, ,,gebaseerd op louter veronderstellingen” die niet van zijn club afkomstig waren. Hij zei dat in een verklaring waarover Egyptische media berichten. ,,Alles wat hierover is gepubliceerd, is volkomen onjuist.”