buitenland

Inwoners Rennes gevraagd centrum te mijden

Door ANP - 14 mei 2016

RENNES (ANP) – Na rellen vrijdagavond heeft de prefect in de Bretonse hoofdstad Rennes, Patrick Dallennes, opgeroepen zaterdag vanaf het middaguur het centrum van de stad te mijden. Dallennes heeft gewaarschuwd dat een aangekondigde betoging zaterdagmiddag in het centrum streng verboden is. Hij zal hard optreden tegen eventuele demonstranten.

Rennes is een van de steden waar de sociale onrust over een nieuwe arbeidswetgeving uit de hand is gelopen. Vrijdagavond begon een demonstratie er rustig, maar in de loop van de avond raakte een groeiend aantal jonge relschoppers in het centrum slaags met de politie. De relschoppers richtten grote vernielingen aan. De betoging van vrijdag richtte zich tegen de ontruiming door de politie van een gemeentelijk centrum dat twaalf dagen lang door betogers als ‘het Huis van het Volk’ was bezet.