buitenland

Journalisten zoek in Colombia

Door ANP - 24 mei 2016

BOGOTA (ANP/RTR) – In het noordoosten van Colombia zijn dinsdag weer twee journalisten verdwenen. Cameraman Carlos Melo en reporter Diego D’Pablos van het televisiestation RCN deden verslag van de vermoedelijke ontvoering van een Spaanse journaliste en zijn nu ,,mogelijk” zelf het slachtoffer geworden van een ontvoering, zo liet RCN weten.

De Colombiaanse journalisten waren in de gemeente El Tarra om te berichten over de verdwijning van Salud Hernández, die zaterdag in het gebied voor het laatst werd gezien. Hernández werkte voor het Spaanse El Mundo en enkele lokale kranten.

Bronnen bij het leger en Colombiaanse media speculeren dat de journalisten in handen zijn gevallen van marxistische rebellen of misdaadbendes. Drie andere journalisten die op zoek waren naar Hernández zeggen dat zij kort waren vastgehouden door leden van het ELN, de kleinste van de twee guerrillagroepen in Colombia.