buitenland

Kampeerders Ardennen ontslagen uit ziekenhuis

Door ANP - 16 mei 2016

DINANT (ANP) – Zes van de zeven gasten van de camping in Pont-Lesse in de Belgische Ardennen die met vergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis waren opgenomen zijn weer thuis. Ook de laatste patiënt, een kind, mag het ziekenhuis hoogstwaarschijnlijk maandagavond weer verlaten, meldt het stadsbestuur van het naburige Dinant.

De camping werd zondagavond ontruimd omdat zo’n zeventig mensen symptomen van vergiftiging vertoonden. Een aantal mensen moest naar het ziekenhuis. Anderen konden ter plekke worden behandeld.

De slachtoffers werden misselijk, hadden buikpijn en sommigen moesten overgeven. Een sporthal in de buurt werd geopend om de campinggasten op te vangen. Ook mocht een aantal mensen, voornamelijk kinderen, in een nabijgelegen hotel overnachten.

Voeding

De autoriteiten hebben maandag op Camping de Villatoile stalen van water genomen. ,,De uitslag zal over 24 tot 72 uur bekend worden”, meldden de autoriteiten van Dinant.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft maandagmiddag onderzoek gedaan naar de keukens en de voeding die op de camping werden gebruikt. ,,We zijn misschien wat snel geweest met aan te nemen dat het door het water kwam dat de mensen zijn ziek geworden. De oorzaak kan ook bij de voeding liggen, of zelfs buiten de camping”, zei burgemeester Richard Fournaux. ,,Vorige week is een groep Nederlanders ziek geworden. Misschien hebben zij een besmettelijke bacterie meegebracht.”

De burgemeester heeft besloten dat de camping dicht blijft tot de ziekteverwekker bekend is.