buitenland

Keulen neemt maatregelen voor jaarwisseling

Door ANP - 21 mei 2016

KEULEN (ANP) – Keulen gaat als reactie op de onverkwikkelijke toestanden tijdens de jaarwisseling, toen massaal vrouwen werden lastig gevallen en in de drukte paniek ontstond, maatregelen nemen om herhaling te voorkomen. Rond de dom komt een veilige zone waarin vuurwerk afsteken verboden is.

Tijdens oud en nieuw werden rotjes in de menigte gegooid en de kathedraal had te lijden van de vuurpijlen.

Mogelijk wordt de kerk uit voorzorg zelfs met hekken afgeschermd. Dat hebben politiecommissaris Jürgen Mathies en gemeentesecretaris Guido Kahlen van de Duitse stad zaterdag bekendgemaakt op de website van de ‘Kölner Rundschau’. ,,Ik wil bij de dom maar ook op het plein voor het station geen rotjes en vuurpijlen meer”, zei Mathies. In september moet de planning op hoofdpunten klaar zijn.