buitenland

Kinderen FARC gaan rebellenkamp verlaten

Door ANP - 16 mei 2016

BOGOTA (ANP/DPA) – Kinderen die bij de Colombiaanse guerrillabeweging FARC zitten, gaan binnenkort het rebellenkamp verlaten. Dat zijn onderhandelaars van de Colombiaanse regering en FARC zondag (lokale tijd) overeengekomen tijdens vredesgesprekken.

,,We hebben een overeenkomst bereikt waarmee we de kinderen uit de oorlog halen”, reageerde de Colombiaanse president Juan Manuel Santos op Twitter. Kinderen jonger dan 14 jaar zullen volledig vrijgesproken worden. Kinderen tussen de 14 en 18 jaar worden in ieder geval vrijgesproken van opstand.

De vredesgesprekken worden gevoerd sinds eind 2012. De strijd in Colombia tussen staatsveiligheidstroepen, FARC en rechtse paramilitairen is het bloedigste conflict in Latijns-Amerika. Meer dan 220.000 mensen kwamen in de afgelopen tientallen jaren om het leven en nog eens miljoenen anderen werden verdreven.