buitenland

Lichaamsdeel en wrakstukken EgyptAir gevonden

Door ANP - 20 mei 2016

ATHENE (ANP) – Bij de zoektocht naar het verdwenen passagiersvliegtuig van EgyptAir zijn vrijdag een lichaamsdeel, wrakstukken en bagage gevonden. Ook een deel van een vliegtuigstoel is gevonden, meldde de Griekse minister van Defensie vrijdagmiddag.

De Egyptische marine trof bijna 300 kilometer ten noorden van Alexandrië resten aan van de Airbus A320, die 66 mensen aan boord had. De marine zoekt nog naar de zwarte dozen van het toestel, die duidelijkheid kunnen scheppen over de oorzaak van de crash. Het water in de Middellandse Zee is in het betrokken gebied soms wel 3 kilometer diep.

Het toestel met vluchtnummer MS804 verdween in de nacht van woensdag op donderdag van de radar tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro. De Franse en Egyptische autoriteiten houden rekening met meerdere scenario’s. Het toestel kan door een technisch mankement zijn neergestort. Ook een zelfmoordactie van een bemanningslid of een terreurdaad kunnen ten grondslag liggen aan de crash.

Medewerkers van het Franse onderzoeksbureau voor de burgerluchtvaart BEA en van vliegtuigfabrikant Airbus zijn vrijdag naar Egypte gereisd om te helpen bij het onderzoek.