buitenland

‘Lichaamsdeel gevonden bij zoektocht EgyptAir’

Door ANP - 20 mei 2016

ATHENE (ANP) – De Egyptische autoriteiten hebben bij de zoektocht naar het verdwenen passagiersvliegtuig van EgyptAir een lichaamsdeel gevonden. Dat heeft de Griekse minister van Defensie vrijdagmiddag gezegd. Ook een stuk van een vliegtuigstoel zou zijn gevonden.

Eerder op de dag liet de Egyptische marine al weten dat zij wrakstukken en bagage van de Airbus A320 heeft gevonden. De resten van de Airbus A320, die 66 mensen aan boord had, dreven 290 kilometer ten noorden van Alexandrië. De marine zoekt nu verder naar de zwarte dozen van het toestel. Die moeten een verklaring geven voor de crash.

Donderdagmiddag meldde de Griekse staatstelevisie al dat een Griekse oorlogsbodem wrakstukken van de MS804 had gevonden. Dat bleek later onjuist.