buitenland

Minister:geen islamistisch motief steekpartij

Door ANP - 10 mei 2016

MNCHEN (ANP) – Bij de dodelijke steekpartij op een station in een voorstad van München was waarschijnlijk toch geen islamistisch motief in het spel. Dat heeft de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann dinsdag na een kabinetszitting van de deelstaatregering gezegd.

De 27-jarige man die dinsdagochtend op het station van Grafing een man doodstak en drie anderen verwondde heeft psychische problemen en ook drugsproblemen, zei Herrmann.

De man, die op het station door politieagenten kon worden overmeesterd, heeft zijn daad toegegeven. Onderzocht wordt of hij een politiek motief had, maar aanwijzingen voor een islamistische achtergrond zijn tot dusver niet gebleken, zei Herrmann. Eerder werd gemeld dat de politie verklaringen van getuigen onderzocht dat de man ,,Allahu akbar” (Allah is groot) had geroepen.