buitenland

Nederland stijgt op digitaliseringslijst EU

Door ANP - 23 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – De Nederlandse economie en samenleving doen het goed op het gebied van digitalisering vergeleken met de andere 27 EU-landen. In een ranglijst die de Europese Commissie maandag publiceerde, stijgt Nederland van de vierde naar de tweede plaats.

Denemarken bezet de eerste plek. Zweden en Finland staan derde en vierde, gevolgd door België.

Op het gebied van snelle internetverbindingen is Nederland leidend in Europa, maar op andere digitale terreinen zijn er groeimogelijkheden, zo staat in het zogenoemde DESI-rapport. Zo zou meer moeten worden geïnvesteerd in het opleiden van ICT-professionals, waar nu een tekort aan is. Meer gebruik van de mogelijkheden van digitale technologieën kan de efficiëntie en productiviteit van het bedrijfsleven een impuls geven. Al met al zit Nederland in de Europese digitale top, is de conclusie.