buitenland

Nieuwe Buitenland-minister Noord-Korea

Door ANP - 17 mei 2016

SEOUL (ANP) – Noord-Korea heeft de 59-jarige Ri Yong-ho tot minister van Buitenlandse Zaken benoemd. De voormalige onderminister was onderhandelaar van zijn land bij de mislukte internationale onderhandelingen die tot doel hadden Noord-Korea te bewegen tot ontwapening. Dit zeslandenoverleg ligt sinds 2008 stil.

De Noord-Koreaanse ambassade in Londen stelde het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag van de promotie van Ri op de hoogte. De Noord-Koreaanse staatsmedia hebben er nog niets over gemeld.

De vorige minister van Buitenlandse Zaken, Ri Su-yong (76), werd tijdens het onlangs gehouden congres van de Noord-Koreaanse Arbeiderspartij opgenomen in het Politbureau. Volgens Zuid-Koreaanse analisten hoeft onder de nieuwe minister geen koerswijziging te worden verwacht.