buitenland

Noodweer Duitsland eist meerdere levens

Door ANP - 30 mei 2016

WEISSBACH (ANP) – Door zware regenval in het zuidwesten van Duitsland zijn meerdere mensen om het leven gekomen. De lokale autoriteiten in de deelstaat Baden-Württemberg bevestigen in de nacht van zondag op maandag dat drie mensen door het noodweer zijn omgekomen.

In Weissbach werd een man verrast door een overstroming toen hij in een ondergrondse garage was, bevestigt de politie. Volgens de gemeente Schwbisch Gmünd, even verderop, kwam daar een brandweerman om het leven toen hij iemand probeerde te redden. Ook diegene is vermoedelijk omgekomen.

De deelstaat kampt met overstromingen die veroorzaakt zijn door de hevige regenval. In de nabijgelegen plaats Baunsbach is de rivier buiten zijn oevers getreden. Op sociale media zijn foto’s te zien van auto’s die door het modderige water zijn meegesleurd. Volgens de lokale politie is de schade aan huizen aanzienlijk, maar zijn daar geen gewonden gevallen.