buitenland

Obama neemt Trump op de hak

Door ANP - 01 mei 2016

WASHINGTON (ANP) – Met een vuurwerk van grappen over politieke vrienden, tegenstanders en zichzelf heeft de Amerikaanse president Barack Obama zich zaterdagavond (lokale tijd) als ‘komiek van de natie’ ontpopt. Obama trad voor de laatste maal op als humoristisch gastspreker tijdens het jaarlijkse galadiner van bij het Witte Huis geaccrediteerde journalisten, het Correspondents’ Dinner. Zoals verwacht nam hij daarbij met bijzonder genoegen de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump op de hak.

Zo grapte hij over de onervarenheid van de multimiljardair op het gebied van buitenlands beleid en sprak er schertsend zijn verbazing over uit dat Trump bij het diner was weggebleven. Misschien ,,omdat hij druk was beledigingen naar Angela Merkel te tweeten”, spotte Obama over Trumps passie voor getwitter en zijn niet aflatende kritiek op het vluchtelingen- en migrantenbeleid van de bondskanselier.