buitenland

Onderzoekers EgyptAir tasten nog in duister

Door ANP - 21 mei 2016

CARO (ANP/RTR) – De Egyptische onderzoekers van de vliegramp met het toestel van EgyptAir durven nog geen conclusies te trekken uit de eerste bevindingen. Zij hebben inmiddels verschillende data geanalyseerd, waaronder de signalen die vanuit de cockpit zijn verstuurd en berichten van de luchtverkeersleiding.

,,Het is nog veel te vroeg voor een oordeel of beslissing”, meldden de onderzoekers zaterdag in een verklaring. ,,De signalen die we hebben bekeken kunnen allemaal een verschillende oorzaak hebben en moeten dus nader onderzocht worden.”

De Airbus A320 van EgyptAir was met 66 mensen aan boord onderweg van Parijs naar Caïro, toen het in de nacht van woensdag op donderdag van de radar verdween. Bij een zoektocht op de Middellandse Zee zijn verschillende spullen gevonden, maar de zwarte dozen zijn nog altijd niet gelokaliseerd.