buitenland

Onweer boven Checkpoint Charlie

Door ANP - 03 mei 2016

BERLIJN (ANP) – Onweer boven Checkpoint Charlie heeft twintig toeristen dinsdag angstige momenten bezorgd. Ze zaten in de halfopen cabine onderaan de kabelballon die op 150 meter hoogte een fraai uitzicht biedt over de voormalige grenspost tussen Oost- en West-Berlijn. Doorgaans tenminste, niet als de weersomstandigheden tegenzitten.

Een plotseling stormfront zorgde voor evenveel turbulentie als consternatie in de lucht. Volgens ooggetuigen moesten de passagiers hurken en zich vastklampen om niet overboord te worden geslingerd. De uitbater van de attractie slaagde er door de harde wind minutenlang niet in de ballon veilig naar de grond te halen. Uiteindelijk lukte dat volgens de politie met veel moeite. Een aantal mensen kreeg ter plaatse medische hulp. Het is niet bekend of zij letsel hebben opgelopen.