buitenland

Opnieuw aanslag op Iraakse fans Real Madrid

Door ANP - 30 mei 2016

MADRID (ANP) – Voor de tweede maal binnen een maand zijn fans van de Spaanse voetbalclub Real Madrid in Irak slachtoffer geworden van een terreuraanslag van de groep Islamitische Staat, melden Spaanse kranten. Gewapende mannen openden zaterdagavond het vuur op de supporters, die in hun clubgebouw in de stad Baqouba naar de Champions League-finale keken. Twaalf mensen kwamen om het leven en acht raakten gewond.

Eerder deze maand vielen bij een soortgelijke aanslag op een supportersclub van Real Madrid in Samarra zestien doden. De verantwoordelijkheid werd opgeëist door IS, dat voetbal als ,,onislamitisch” beschouwt.

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez droeg zaterdagavond de overwinning van Real in de finale tegen Atlético Madrid op aan de zestien doden van de aanslag op 13 mei.