buitenland

Paniek door optreden Britse straaljagers

Door ANP - 03 mei 2016

LONDEN (ANP) – Een snel optreden van Britse straaljagers heeft inwoners van het graafschap Yorkshire de stuipen op het lijf gejaagd. Sommige woningen stonden volgens Britse media te trillen op hun grondvesten toen de toestellen maandagavond laat door de geluidsbarrière gingen, berichtten Britse media.

De gevechtstoestellen van het type Typhoon waren opgestegen om een vliegtuig te onderscheppen dat niet reageerde op oproepen, liet de luchtmacht weten. Het contact kon uiteindelijk worden hersteld, waarna het toestel veilig aan de grond werd gezet.

Het optreden van de luchtmacht leidde tot grote commotie op de grond. Toen de gevechtstoestellen door de geluidsbarrière gingen, veroorzaakte dat harde knallen. Daarop kwamen bij de hulpdiensten meldingen binnen van bezorgde omwonenden die meenden explosies te hebben gehoord.

Tientallen geschrokken mensen gingen op sociale media op zoek naar antwoorden. ,,Ons hele huis stond te beven en ik sta nog steeds te trillen. Wat was die ontploffing in Leeds?”, wilde een vrouw weten. Volgens anderen zouden zelfs ruiten zijn gesneuveld.