buitenland

Panne was oorzaak helicrash Noorwegen

Door ANP - 03 mei 2016

OSLO (ANP) – Een technisch mankement was de oorzaak van het helikopterongeluk van vrijdag in Noorwegen. Van een menselijke fout is geen sprake, is de slotsom van het onderzoek naar de crash. Het ongeval kostte dertien mensen het leven.

De helikopter was met werknemers van een boorplatform op weg naar Bergen toen hij in de Noordzee stortte in de buurt van het eiland Tury. De luchtvaartcommissie van de Noorse Onderzoeksraad voor Ongevallen heeft de zwarte dozen van het toestel onderzocht en concludeerde dinsdag dat ,,niet menselijke misverstanden”, maar een technisch probleem de boosdoener was.

Een paar dagen voor het ongeval had de Airbus H225 Super Puma nog een vlucht afgebroken omdat een waarschuwingslampje was gaan branden. Het toestel had ook twee onderhoudsbeurten gemist.