buitenland

Parlementsvoorzitter Brazilië krabbelt terug

Door ANP - 10 mei 2016

BRASILIA (ANP) – De Braziliaanse president Dilma Rousseff lijkt binnenkort op een zijspoor te worden gezet. Pogingen van een politieke bondgenoot, interim-parlementsvoorzitter Waldir Maranho, om het begin van een afzettingsprocedure te stoppen, zijn gestaakt. Maranho heeft zijn besluit een cruciale zitting over Rousseffs ‘impeachment’ ongeldig te verklaren, snel weer ingetrokken.

Maranho, voorzitter van de Braziliaanse Tweede Kamer, heeft in een brief aan zijn collega van de Senaat, Renan Caneiros, laten weten dat hij zijn besluit intrekt in het belang van de democratie, aldus Braziliaanse media.

De Kamer van Afgevaardigden stemde half april voor het in gang zetten van een afzettingsprocedure tegen Roussef. Zij zou in de aanloop naar haar herverkiezing in 2014 hebben geknoeid met de begrotingscijfers om meer geld uit te kunnen geven. De Senaat zou er woensdag over stemmen.