buitenland

Passagiersvliegtuig van radar verdwenen

Door ANP - 19 mei 2016

CARO (ANP) – Een passagiersvliegtuig van EgyptAir is van de radar verdwenen, meldt de luchtvaartmaatschappij donderdag vroeg op Twitter. De Airbus 320 was woensdagavond 23.09 uur vertrokken vanaf het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs. Vanaf daar was het toestel op weg naar Caïro. Het vliegtuig met vluchtnummer MS804 heeft 69 mensen aan boord, onder wie tien crewleden.

Volgens EgyptAir zou het toestel net het Egyptische luchtruim zijn ingevlogen toen het tussen Kreta, Cyprus en de Egyptische noordkust verdween. Het vliegtuig vloog op een hoogte van 11,280 meter. Rond 02.45 uur (lokale tijd) verdween de Airbus van de radar.

Het is niet duidelijk wat er gebeurd is. Reddingsteams zijn onderweg naar het gebied in de Middellandse Zee om het vliegtuig te zoeken. De Egyptische minister van Luchtvaartzaken heeft een bezoek aan Saudi-Arabië afgebroken en is teruggekeerd naar Caïro.

Of er Nederlanders aan boord van het vermiste toestel zijn, kon een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag nog niet zeggen.