buitenland

Poetin en Tsipras willen meer samenwerken

Door ANP - 27 mei 2016

ATHENE (ANP/DPA) – Rusland en Griekenland zetten ondanks vele moeilijkheden hun samenwerking voort en willen die verder uitbouwen. Dat lieten de Russische president Vladimir Poetin en de Griekse premier Alexis Tsipras vrijdag weten na een ontmoeting in Athene.

Russische bedrijven zijn geïnteresseerd in het kopen van Griekse staatsbedrijven, zei Poetin. Hij noemde de Griekse spoorwegen en de haven van Thessaloniki. Volgens hem willen veel Russen naar Griekenland reizen. ,,Een miljoen Russen worden dit jaar in Griekenland verwacht”, aldus Poetin.

,,Onze samenwerking is van strategisch belang voor Griekenland”, zei Tsipras. ,,Hoewel Griekenland diepe wortels heeft in Europa, het Westen en de NAVO, aarzelen we niet om de relaties ook in Oost-Europa uit te breiden”, voegde hij eraan toe.

Hij sprak met Poetin ook over de situatie in Oekraïne, de kwestie-Cyprus en de situatie in Syrië. Over de annexatie van het schiereiland de Krim wilde Poetin het niet meer hebben. ,,Dat is een gesloten hoofdstuk en staat niet open voor discussie”, zei hij.