buitenland

Publieke herdenking Prince in augustus

Door ANP - 14 mei 2016

CHANHASSEN (ANP) – Er komt in augustus een publieke herdenking van de overleden popster Prince. Dat heeft zijn zus Tyka Nelson bekendgemaakt via Facebook. ,,Details volgen snel”, schreef ze. ,,We stellen het geduld van de fans op prijs en voelen ons gesterkt door alle liefdevolle ontboezemingen, steunbetuigingen en condoleances. We zien ernaar uit deze viering én afscheid van onze Prince met de wereld te delen.”

Tyka Nelson ontkende in alle toonaarden dat de familieleden met elkaar over de vloer rollen om de nalatenschap van de artiest, die op 21 april dood werd aangetroffen in de lift van zijn verblijf en studio Paisley Park in Minnesota. Hij heeft geen testament gemaakt. ,,Niemand in onze familie heeft gevochten om wat dan ook, en ik zou wel de laatste zijn. Het is grappig dat gezegd wordt dat ‘ik het gretigst tekeer ga’ of dat ‘we in oorlog zijn’. Ik? Wij? Waar was ik toen dit allemaal gebeurde?”

Prince werd snel nadat zijn lichaam was vrijgegeven gecremeerd. Zijn as is nog niet bijgezet of uitgestrooid. Dat gebeurt in kleine kring op een nog te bepalen datum.