buitenland

Regiovervoer Parijs dreigt met staking bij EK

Door ANP - 26 mei 2016

PARIJS (ANP) – Een vakbond voor werknemers in het Parijse regiovervoer, SUD-RATP, heeft donderdag opgeroepen tot een staking met ingang van vrijdag 10 juni. Dat is de dag dat het Europees kampioenschap voetbal van start gaat.

De krant Le Figaro meldde donderdag dat de bond woedend is omdat regiovervoerder RATP (Régie Autonome des Transports Parisiens) voor het tweede achtereenvolgende jaar geen loonsverhoging wil toekennen.

Het openbaarvervoersbedrijf maakt volgens de bond recordwinsten, terwijl het personeel op de nullijn blijft staan. SUD-RATP is niet de enige bond in het Parijse regiovervoer. Hij neemt in ledenaantal de derde plaats in bij het personeel van de RATP. Of de andere bonden gaan meedoen aan de staking, is niet bekend.