buitenland

Rode Kruis: hongersnood in zuidelijk Afrika

Door ANP - 26 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Door de extreme droogte in het zuiden van Afrika heeft het Rode Kruis de komende vier jaar zeker 111 miljoen euro nodig om hongersnood te bestrijden. En er is haast geboden, want nu al ligt voor mensen in het zuidelijke deel van het continent de hongersdood op de loer, aldus het Rode Kruis.

Volgens het Rode Kruis kampen 42 miljoen mensen in zuidelijk Afrika momenteel met een gebrek aan voedsel. Zonder ingrijpen zal dat aantal dit jaar stijgen tot zestig miljoen. Het geld zou niet alleen worden gebruikt voor eten en water, maar ook voor medische hulp. In Nederland heeft de hulporganisatie een gironummer geopend. Daarop is de afgelopen tijd al 1,1 miljoen euro gestort.

Met zuidelijk Afrika doelt het Rode Kruis op zeven Afrikaanse landen, waaronder Zimbabwe en Malawi, plus delen van Zuid-Afrika.