buitenland

Sanders en Trump winnen in West Virginia

Door ANP - 11 mei 2016

CHARLESTON (ANP) – Bernie Sanders heeft dinsdag (lokale tijd) de Democratische voorverkiezing in West Virginia gewonnen. Nadat 63 procent van de stemmen was geteld, bleek dat 51 procent van de kiezers voor Sanders had gekozen. Hillary Clinton kreeg 36,8 procent van de kiezers achter zich.

Voor Sanders is de winst een steun in de rug, hoewel Clinton tot dusver fors meer gedelegeerden achter zich wist te krijgen. De senator uit Vermont noemde de voorverkiezingen in een reactie een ,,zware worsteling”, maar blijft optimistisch. ,,We kunnen uiteindelijk met een meerderheid van het aantal gedelegeerden eindigen. Als dat gebeurt, denk ik dat jullie nu naar de Democratische presidentskandidaat kijken.”

Donald Trump, de enige overgebleven Republikeinse kandidaat, ging er in dezelfde Amerikaanse staat met de winst vandoor. In Nebraska gingen de inwoners eveneens naar de stembus voor de Republikeinse voorverkiezingen. Ook in die staat gaat de winst zeer waarschijnlijk naar Trump. Hoewel de Republikein de enige uitdager is, heeft hij nog steeds 1237 gedelegeerden nodig om op de conventie in een keer als presidentskandidaat te worden gekozen.