buitenland

Schotse nationalisten claimen verkiezingszege

Door ANP - 06 mei 2016

LONDEN (ANP) – De Schotse nationalistische partij SNP heeft een ,,historische” derde overwinning geclaimd bij de verkiezingen van het Schotse parlement. De partij lijkt echter niet genoeg zetels te halen om een meerderheidsregering te vormen, meldde de BBC vrijdag op basis van de eerste resultaten.

Labour lijkt op de derde plek te eindigen na de Conservatieven, gevolgd door de Groenen. Plaatsvervangend Labour-leider Tom Watson sprak van een ,,gemengd beeld” voor Labour. Jeremy Corbyn’s Labour-partij houdt stand in belangrijke gemeenten in Engeland maar verliest wel zetels.

Het tellen van de stemmen in de lokale en regionale verkiezingen gaat verder. De resultaten voor het burgemeesterschap van Londen en voor het Noord-Ierse parlement worden pas later op vrijdag verwacht.