buitenland

Senaat Brazilië begint zitting over Rousseff

Door ANP - 11 mei 2016

BRASILIA (ANP) – De Braziliaanse Senaat is woensdag begonnen met een zitting die het lot van president Dilma Rousseff bepaalt. Als de Senaat zich in meerderheid uitspreekt voor een afzettingsprocedure tegen haar, wordt de president onmiddellijk geschorst en vervangen voor vicepresident Michel Temer.

Volgens Braziliaanse media is de kans dat Rousseff voldoende senatoren achter krijgt om een afzettingsprocedure te voorkomen, vrijwel nihil. De Senaat telt 81 leden. Volgens een groot dagblad in So Paulo stemmen ten minste vijftig senatoren voor de afzettingsprocedure.

Het is niet duidelijk hoe lang de zitting duurt, mogelijk tot in de ochtend van donderdag. De zitting over deze kwestie in de Braziliaanse Tweede Kamer in april duurde dagen.