buitenland

Senaat steunt benoeming Fanning

Door ANP - 18 mei 2016

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Amerikaanse Senaat heeft de benoeming van Eric Fanning als onderminister van Defensie goedgekeurd. Hij is daarmee de eerste beleidsman op hoog militair niveau die openlijk voor zijn homoseksuele geaardheid uitkomt. President Barack Obama had hem vorig jaar genomineerd.

Fanning had al belangrijke functies in het Pentagon. Hij werkte voor de Amerikaanse luchtmacht en de staf van minister van Defensie Ash Carter. Deze juichte de benoeming dinsdagavond toe. ,,Eric Fanning is een van ’s lands best ingevoerde, meest toegewijde en ervaren defensiedeskundigen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een uitstekend onderminister zal zijn. Ik stel het op prijs dat hij het leger wil dienen en zijn betrokkenheid bij onze mannen en vrouwen in uniform blijft tonen.”