buitenland

Sisi gelast zoektocht naar verdwenen toestel

Door ANP - 19 mei 2016

CAIRO (ANP/RTR) – De Eqyptische president Abdel Fattah al-Sisi heeft donderdagavond beloofd alles in het werk te stellen het verdwenen vliegtuig van EgyptAir zo snel mogelijk te vinden om opheldering te krijgen over oorzaak van de crash. Hij gaf de minister die verantwoordelijk is voor de burgerluchtvaart, de veiligheids- en reddingsdiensten van het leger, de marine en de luchtmacht de opdracht alle noodzakelijk maatregelen te nemen om wrakstukken te lokaliseren en aan land te brengen.

In en verklaring liet Sissi tevens weten dat meteen een commissie van deskundigen is gevormd die de mogelijke toedracht van het ongeluk in kaart gaat brengen. Vlucht MS804 van Parijs naar Cairo verdween woensdagnacht van de radar. De Airbus 320 van EgyptAir met 66 mensen aan boord is vermoedelijk voorbij het Griekse eiland Karpathos, dat ten oosten van Kreta ligt, in de Middellandse Zee gestort.