buitenland

Spontane herdenkingsplek Brussel verdwijnt

Door ANP - 19 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – De spontaan na de terreuraanslagen ontstane herdenkingsplek voor het Beursgebouw in hartje Brussel wordt vrijdag ontruimd. Alle bloemen, rouwberichten en kaarsen worden verwijderd, zo besloot het college van burgemeester en wethouders van Brussel donderdag.

Op 22 maart bliezen twee terroristen zich op in de vertrekhal van luchthaven Zaventem. Even later blies een ander zich op in een metrostel ter hoogte van metrostation Maalbeek. Deze aanslagen kostten 32 mensen het leven en meer dan driehonderd raakten gewond.

Aan de trappen van het grote Beursgebouw in het centrum van Brussel kwamen vrijwel direct mensen ter plaatse om te rouwen en te herdenken. Bijna twee maanden na de aanslagen zijn echter de vele bloemen verwelkt en is de plek enigszins bevuild met onder meer bierblikjes.