buitenland

‘Taliban bijeen over opvolging Mansour’

Door ANP - 23 mei 2016

KABUL (ANP) – De leiderschapsraad van de Afghaanse Taliban heeft zondag overlegd over de opvolging van hun leider Mullah Mansour, die vermoedelijk om het leven is gekomen door een aanval met drones. Dat zeiden twee bronnen binnen de Taliban tegen persbureau Reuters.

De Taliban ontkenden zondag nog dat Mansour was gedood. ,,Er is geen aanslag op hem gepleegd”, aldus een verklaring van de extremistische beweging. De Amerikanen claimen dat zij Mansour zo goed als zeker zaterdag met een aanval door onbemande vliegtuigjes hebben gedood.

Volgens de bronnen spraken Taliban-leiders tijdens een bijeenkomst op zondag wel degelijk over de opvolging van Mansour. Een van de kandidaten is Sirajuddin Haqqani, die door veel Afghaanse en Amerikaanse functionarissen wordt gezien als de gevaarlijkste krijgsheer onder de opstandelingen.