buitenland

‘Terreurtieners’ beraamden aanslag Antwerpen

Door ANP - 26 mei 2016

ANTWERPEN (ANP) – Een groepje Belgische jongeren in leeftijd van zestien tot negentien jaar wilde een aanslag in Antwerpen plegen. Dit heeft de Belgische justitie donderdag bevestigd.

Woensdag werden in het onderzoek naar de jonge terreurcel bij een reeks huiszoekingen vier mensen gearresteerd. Er zouden in totaal zeker acht mensen zijn aangehouden in of bij Antwerpen en in Ternat. Onder hen zes ‘meelopers’ van de twee hoofdverdachten die eerder al waren opgepakt, berichtte de krant De Morgen.

Belgische media meldden dat de groep het station van Antwerpen in het vizier had, maar nog geen concrete voorbereidingen hadden getroffen. De verdachten stonden in contact met een beruchte extremist uit Antwerpen, Hicham Chaïb. Die heeft zich in 2012 in Syrië aangesloten bij Islamitische Staat en zou daar snel in de rang zijn opgeklommen. In België staat Chaïb nog vijftien jaar cel te wachten.