buitenland

Texas strijdt tegen transgenderplicht scholen

Door ANP - 25 mei 2016

HOUSTON (ANP/RTR) – De Amerikaanse staat Texas gaat procederen tegen de plicht voor openbare scholen om transgenders gebruik te laten maken van toiletten die passen bij hun psychologisch geslacht. De regering van president Barack Obama kwam eerder deze maand met die maatregel om discriminatie tegen te gaan.

De Republikeinse gouverneur Greg Abbott kondigde woensdag aan dat Texas naar de rechter stapt om die plicht van tafel te krijgen. De kwestie houdt de VS al een tijdje bezig. In sommige staten is bepaald dat transgenders de wc moeten gebruiken die overeenkomt met het geslacht dat op hun geboortebewijs staat aangegeven.

Scholen die geen gehoor geven aan de maatregel kunnen mogelijk rekenen op maatregelen zoals rechtszaken of het verlies van subsidie.