buitenland

Thais koningspaar kwakkelt met gezondheid

Door ANP - 27 mei 2016

BANGKOK (ANP) – De Thaise koningin Sirikit heeft medische testen ondergaan die uitwijzen dat ze nog steeds last heeft van onvoldoende bloed in de hersenen. Dat maakte het koningshuis vrijdag in een zeldzaam bericht over haar gezondheid bekend.

Een röntgenfoto heeft aangetoond dat er in de hersenen van de 83-jarige koningin nog steeds sporen zijn te zien van een eerdere ziekte. Net als in 2012 is er onvoldoende bloed in de hersenen, maar de nieuwe check heeft geen nieuwe afwijkingen laten zien, aldus het koningshuis.

Haar man, koning Bhumibol Adulyadej, van 88 jaar kwakkelt eveneens met zijn gezondheid. Hij wordt in het ziekenhuis van Bangkok voor verschillende kwaaltjes behandeld. De gezondheid van de vorst is een beladen onderwerp in Thailand, niet in de laatste plaats omdat het dan ook al snel over zijn opvolging gaat. Het koningspaar verschijnt nog maar weinig in de openbaarheid.