buitenland

Timmermans positief over Turkse visumkwestie

Door ANP - 27 mei 2016

ANTALYA (ANP) – Turkije en de Europese Unie hebben vrijdag ,,constructief” overleg gehad over visumvrijstelling voor Turken die naar de EU reizen. Beide partijen zijn vastbesloten de laatste obstakels uit de weg te ruimen.

Dat liet Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, vrijdag weten na overleg in Antalya met minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu en van Europese Zaken Omer Celik.

Turkije moet om aan de voorwaarden te voldoen onder meer nog zijn antiterreurwetten aanpassen. Een ,,technisch” team van de EU reist komende week naar Ankara om verder te werken aan een oplossing, twitterde Timmermans.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei eerder deze week dat als Europa niet ‘levert’, Turkije geen vluchtelingen meer terugneemt uit Griekenland.