buitenland

‘Topman EgyptAir meldde vondst wrak Airbus’

Door ANP - 19 mei 2016

CARO/ATLANTA (ANP/DPA) – Een topman van de Egyptische luchtvaartmaatschappij EgyptAir heeft volgens nieuwszender CNN donderdag gezegd dat het wrak van de verdwenen Airbus van zijn bedrijf is getraceerd. In een verklaring van EgyptAir staat echter dat er geen enkele bevestiging is dat er wrakstukken zijn gevonden. Dat hadden Griekse media gemeld op gezag van bronnen bij het ministerie van Defensie in dat land.

,,EgyptAir heeft de betrokken autoriteiten in Griekenland benaderd en die konden niet bevestigen dat wrakstukken zijn gevonden”, aldus de luchtvaartmaatschappij. Volgens de publieke omroep in Griekenland zijn er door de bemanning van een Grieks marinevaartuig wrakstukken gezien.

Egypte gaat samen met Frankrijk een onderzoek naar het lot van het vliegtuig leiden. De EgyptAir Airbus A320 verdween met 66 mensen aan boord in de nacht van woensdag op donderdag van de radar. Het toestel was onderweg van Parijs naar Caïro en verdween circa een half uur voor de geplande landing in Caïro. De wrakstukken zijn volgens Griekse media 350 kilometer ten zuidoosten van het Griekse eiland Kreta gezien.