buitenland

Trump waarschuwt Britse premier Cameron

Door ANP - 16 mei 2016

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft de Britse premier David Cameron alvast gewaarschuwd dat een goede relatie tussen hen onmogelijk is, mocht hij president worden. Trump is boos over Camerons opmerking dat zijn plan om moslims tijdelijk de toegang tot de VS te ontzeggen, ,,verdeeldheid zaait, en dom en verkeerd is”.

Cameron deed zijn uitspraak voor het Britse parlement. Hij voegde eraan toe dat, mocht Trump Groot-Brittannië willen bezoeken, hij het land tegen hem zal verenigen. Trump beet vervolgens van zich af in een interview met de Britse tv-zender ITV dat maandag werd uitgezonden. ,,Ik hoop op een goede relatie met hem, maar hij wil het probleem blijkbaar niet aanpakken.” Eerder liet de Republikein al eens weten dat Camerons commentaar hem koud liet.

De Verenigde Staten zijn de belangrijkste bondgenoot van Groot-Brittannië en de leiders van beide landen prijzen de hechte verstandhouding dikwijls.