buitenland

Trump weigert debat met Sanders

Door ANP - 28 mei 2016

WASHINGTON (ANP) – De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump weigert met de Democraat Bernie Sanders te debatteren. Dat zei de New Yorkse vastgoedmagnaat vrijdag, kort nadat het team van Sanders had gemeld in gesprek te zijn met twee zenders om het debat te organiseren.

De zenders zouden hebben toegezegd om een ,,belangrijke bijdrage” aan liefdadigheid te schenken; een voorwaarde die Trump een dag eerder had gesteld.

Trump zei liever te wachten om in debat te kunnen gaan met de uiteindelijke Democratische genomineerde: ,,Hillary Clinton, of wie het ook moge zijn,” aldus Trump. ,,Aangezien de Democratische nominatie al volkomen duidelijk is, beschouw ik het als misplaatst om met de nummer twee te gaan debatteren.”

Sanders toonde zich teleurgesteld in Trumps weigering. ,,Er valt over een hoop te debatteren en de heer Trump komt over als een grote stoere jongen. Als je zo stoer bent, laten we dan debatteren”, zo zei de senator uit Vermont in een videoboodschap.

Hillary Clinton, de gedoodverfde kandidaat voor de Democraten, had geweigerd om weer met Sanders te debatteren. Ze zei er naar uit te kijken om het debat aan te gaan met Trump tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen en deed het plan voor een debat tussen Sanders en Trump af als een grap.

De twee mannelijke presidentskandidaten zouden de degens kruisen in aanloop naar een nieuwe ronde voorverkiezingen op 7 juni. Die dag vinden stemmingen plaats in zes staten, waaronder Californië.