buitenland

Trump wint in West Virginia, Sanders aan kop

Door ANP - 11 mei 2016

CHARLESTON (ANP) – Donald Trump, de enige overgebleven Republikeinse kandidaat, heeft dinsdag (lokale tijd) de voorverkiezing in West Virginia gewonnen. In dezelfde Amerikaanse staat gaat Bernie Sanders in de Democratische voorverkiezing aan de leiding. Dat meldden Amerikaanse media op basis van exitpolls.

Voor Sanders zou de winst een steun in de rug zijn, hoewel Hillary Clinton tot dusver fors meer gedelegeerden achter zich wist te krijgen. De senator uit Vermont noemde de voorverkiezingen in een reactie een ,,zware worsteling”, maar blijft optimistisch. ,,We kunnen uiteindelijk met een meerderheid van het aantal gedelegeerden eindigen. Als dat gebeurt, denk ik dat jullie nu naar de Democratische presidentskandidaat kijken.”

In Nebraska gingen de inwoners eveneens naar de stembus voor de Republikeinse voorverkiezingen. Die uitslagen zijn nog niet bekend.