buitenland

Turkse journalist Dündar overleeft aanslag

Door ANP - 06 mei 2016

ISTANBUL (ANP) – De Turkse journalist Can Dündar heeft vrijdag een aanslag overleefd voor de deur van de rechtbank in Istanbul. Hij bleef ongedeerd toen hij werd beschoten. De dader is opgepakt, aldus Turkse media.

Dündar is hoofdredacteur van de krant Cumhuriyet. Samen met Erdem Gül, de correspondent van de krant in de hoofdstad Ankara, staat hij terecht. Ze worden onder meer beschuldigd van spionage, poging tot omverwerping van de regering en ondersteuning van een terroristische organisatie. Die beschuldigingen volgden op onthullingen over Turkse wapenleveranties aan rebellen in Syrië.

,,Het was direct tegenover mij, ik heb de aanvaller gezien”, verklaarde de journalist. Een collega-reporter, die tijdens de aanval kennelijk naast hem stond, raakte gewond aan zijn been. Dünbar was bij de rechtbank vanwege de vierde hoorzitting in zijn zaak.