buitenland

Van Gaal weg bij Manchester United

Door ANP - 23 mei 2016

MANCHESTER (ANP) – Louis van Gaal verlaat Manchester United per direct. De 64-jarige Amsterdammer kreeg van de clubleiding te horen dat hij na twee jaar op Old Trafford moet vertrekken. Van Gaal veroverde zaterdag met zijn ploeg op Wembley de FA Cup, de eerste en enige prijs tijdens zijn dienstverband bij ManUnited.

Het contract van Van Gaal bij de Engelse recordkampioen liep nog één jaar door, tot de zomer van 2017. De oud-bondscoach van Oranje slaagde er de afgelopen twee jaar niet in met zijn ploeg mee te doen om het kampioenschap in de Premier League, ondanks de enorme investeringen die hij mocht doen.

,,Ik wil Louis en zijn staf bedanken voor hun topwerk van de afgelopen twee jaar. Werk dat leidde tot het winnen van de FA Cup. Hij heeft zich ontzettend professioneel en waardig gedragen gedurende zijn tijd bij de club. Hij gaf verschillende jonge spelers het vertrouwen om te laten zien wat ze kunnen”, duidde directeur Ed Woodward maandag de nalatenschap van Van Gaal bij zijn club.

Geruchten

Geruchten over een vervroegd vertrek van Van Gaal doen al maandenlang de ronde in Engeland. Afgelopen dagen kwam het tot een climax. Na winst in de FA Cup op zaterdagavond meldde de BBC het vertrek van de trainer. Maandag volgde een topoverleg op het trainingscomplex van de club uit Manchester, waarna Van Gaal zwaaiend in een auto vertrok.

Hij wordt bij ManUnited naar alle waarschijnlijkheid opgevolgd door José Mourinho. ,,Een besluit over een opvolger volgt spoedig”, beloofde United.