buitenland

‘Veel donateurs lopen niet warm voor Trump’

Door ANP - 22 mei 2016

WASHINGTON (ANP) – Veel belangrijke geldschieters van de Republikeinse partij voelen weinig voor een financiële bijdrage aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Dat blijkt uit een rondgang van The New York Times, die vijftig van de grootste donateurs van de partij benaderde.

Meer dan een dozijn van de trouwste geldschieters van de Republikeinen zei niets te voelen voor het doneren of inzamelen van geld voor Trump. Die groep was tijdens de laatste drie landelijke verkiezingen nog goed voor 90 miljoen dollar (80 miljoen euro) aan donaties aan de conservatieven.

Andere geldschieters verbinden hoge voorwaarden aan hun steun, bijvoorbeeld dat de zakenman een aantal opruiende uitspraken weer intrekt. Volgens de krant gaven slechts negen grote donateurs aan zeker geld te steken in de campagne van Trump.

Een woordvoerster van de vastgoedmagnaat wilde alleen kwijt dat ,,er ongelofelijk veel steun is voor meneer Trump.” De zakenman heeft zelf aangegeven voor de presidentsverkiezingen in november een miljard dollar te willen ophalen voor zijn campagne.