buitenland

Verwarring rond noodsignaal vliegtuig

Door ANP - 19 mei 2016

CARO (ANP) – In Egypte heerst verwarring over een noodsignaal dat het boven de Middellandse Zee verdwenen passagiersvliegtuig wel of niet zou hebben uitgezonden.

Luchtvaartmaatschappij EgyptAir zei dat de reddingdienst van de Egyptische krijgsmacht om 04.26 uur een automatisch uitgezonden noodsignaal had opgevangen, ongeveer twee uur nadat het toestel van de radar was verdwenen. Het leger liet echter in een verklaring weten dat er geen enkel noodsignaal was opgevangen.

De Egyptische president Abdel-Fattah el-Sisi heeft donderdagochtend een spoedzitting van de nationale veiligheidsraad bijeengeroepen. Premier Sherif Ismail heeft gezegd dat geen enkele oorzaak voor de verdwijning van het vliegtuig wordt uitgesloten.

De Airbus was met 66 mensen aan boord onderweg van Parijs naar Caïro.